|

Contact

Go-to-market-strategie

Breng je diensten succesvol naar de markt
met een goed uitgedachte en uitgevoerde go-to-market-strategie.

Waarom een GTM-strategie?

Een goed uitgedachte en uitgevoerde go-to-market-strategie zorgt voor interesse in je diensten. En verleidt potentiële klanten om deze af te nemen. Zo groeit je organisatie.

Het is geen raketwetenschap, maar in de praktijk best lastig. Je hebt namelijk antwoorden nodig op een aantal fundamentele vragen.

Welke concrete diensten bieden die vakinhoudelijke experts uit je organisatie nu precies aan? En wat leveren deze diensten jouw klanten op?

Welke klanten zorgen eigenlijk voor het meeste rendement? Hoe ziet hun wereld er over een paar jaar uit? En hoe speel je daar handig op in, zodat je relevant blijft?

Door een go-to-market-strategie op te stellen, vind je antwoorden op al deze vragen.

Eerder mocht ik strategisch marketing- & business development-advies geven aan o.a.

GTM-strategie uitdenken

Samen met jou en de vakinhoudelijke experts uit je organisatie denk ik een go-to-market-strategie uit.

Heb je er al eentje liggen? Dan kan ik die ook voor je aanscherpen.

In een goede go-to-market-strategie staan:

  • Doelgroep(en) – De klanten waar je het liefst voor werkt. Bedrijven met de meest uitdagende opdrachten. Die zorgen voor de meeste omzet. Of die je toegang geven tot een nieuwe markt.
  • Waardepropositie(s) – De waarde die je levert met je diensten. Welke uitdaging los je op voor je klanten? Welke kans laat je hen grijpen?
  • Waardelevering – Hoe lever je jouw diensten op zo’n manier en tegen zo’n prijs dat je klanten ‘Ja!’ zeggen?
  • Aansluiting op missie & visie – Hoe is je dienstverlening verbonden met wie je als organisatie bent (missie)? En hoe draagt je dienstverlening bij aan waar je naartoe wilt (visie)?
  • Marketingacties – Hoe trek je de aandacht van potentiële klanten? En hoe wek je hun interesse?

GTM-strategie uitvoeren

Strategie zonder executie is niets meer dan een illusie. Een prachtig vormgegeven document ergens onder in een la waar niemand meer naar omkijkt.

Als wij samenwerken, dan doen we dat anders!

Ik help je met:

  • Processen inrichten – Wie doet wat? Wanneer? En op welke manier? We zorgen dat taken helder zijn en dat acties in elkaar haken.
  • Experts begeleiden – Ik help de vakinhoudelijke experts uit je organisatie om zichzelf op de best mogelijke manier te presenteren aan de doelgroep. Aansprekende profielen, relevante netwerken en verleidelijke content.
  • Meten & rapporteren – Maandelijks bekijken we welke marketinginspanningen zijn verricht en wat die hebben opgeleverd. Door ze te delen groeit het enthousiasme en de betrokkenheid binnen je organisatie.
  • Stakeholders managen – Ieder project bestaat bij de gratie van stakeholders. We betrekken hen bij de voortgang van je go-to-market-strategie en maken hen medeverantwoordelijk.
  • Onderweg bijsturen – Tijdens de uitvoering leren we dingen die we eerder nog niet wisten. Hiermee maken we je go-to-market steeds een stukje efficiënter en effectiever.