Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Laat je niet dom maken, rookgordijnen rondom Facebook's Libra, blauw licht en Pangea
Kennisbrief van Jochem Koole - Juli 2019

Beste <<Voornaam>>,

Het was vrij druk de afgelopen periode. En dan vooral met de verhuizing van Amsterdam naar Den Haag. Hierdoor heb ik deze maand geen zelfgeschreven artikel voor je in de aanbieding. Wel heb ik maar liefst 3 leestips voor je:
 

Laat je niet dom maken; We verplaatsen onze aandacht voortdurend en dat is niet slim. Sterker nog: we worden er dom van.

Facebook's rookgordijnen rondom Libra; Facebook lanceerde een nieuwe digitale, virtuele munt. En als Facebook iets doet, dan moet je opletten. Dat deed Simon Lelieveldt voor ons.

Nee, het blauwe licht houdt je niet wakker; Verrassing! Het is niet het licht van onze schermpjes dat ons wakker houdt, maar wat we op die schermpjes doen.

We waren nog niet koud uit Amsterdam vertrokken of ik was alweer terug. Op de zolder bij oud-buurman Heineken Experience mocht ik een leuke sessie verzorgen.


Dat was 'em voor nu. Tot volgende maand!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur me gerust een bericht terug.

 Laat je niet dom maken!

Leestip

We vinden het steeds moeilijker om ons te concentreren. Eerlijk gezegd had ik er zelf de afgelopen tijd ook behoorlijk last van. En je aandacht continu verplaatsen, dat is niet goed voor je. Sterker nog: je wordt er steeds dommer van. Neuropsycholoog Mark Tigchelaar schreef er een boek over.

Tigchelaar noemt 4 concentratielekken en wat je hieraan kunt doen. Het eerst lek is - gek genoeg - een tekort aan prikkels voor ons overactieve brein. Lek 2 wordt veroorzaakt door het steeds switchen tussen taken. Lek 3 komt door te weinig ontspanning en altijd aan staan. Het laatste lek komt door een overschot aan externe prikkels.

 Facebook's rookgordijnen rondom Libra

Leestip

Facebook riep van alles over haar nieuwe digitale, virtuele munt; de Libra. Volgens adviseur Simon Lelieveldt was dat niet allemaal terecht. Hij schrijft dat er drie rookgordijnen werden opgeworpen. Zo zou de Libra Assocation, de organisatie die toezicht houdt op de munt, deze promoot en het systeem onderhoudt, een ecosysteem zijn. Volgens Lelieveldt is het gewoon een betaalvereniging, zoals Visa of Mastercard.

Ook heeft de Libra-munt niets te maken met blockchain of cryptocurrency, als je de juiste definities hanteert. En tenslotte is de Libra zeker geen liefdadigheid. Het is - net als alles dat Facebook doet - gewoon een commerciële onderneming. 

 Nee, het blauwe licht houdt je niet wakker

Leestip

Jongeren slapen slecht. Ze zitten uren op hun telefoon te turen. Daardoor zouden ze slecht in slaap komen en ook onrustig slapen. Als oorzaak van dat slechte slapen wordt regelmatig het blauwe licht van de schermpjes genoemd. Nu blijkt dat niet te kloppen.

Niet het blauwe licht houdt je wakker, maar wat je op je schermpje doet. Als je voor het slapen een filmpje kijkt of een artikeltje leest, kan het zijn dat je juist beter slaapt. Je ontspant en daardoor is het gemakkelijker om in slaap te komen. Je telefoon uitzetten en weg leggen voordat je echt gaat slapen, is natuurlijk wel een goed idee.

 Haal meer uit je (online) netwerkinspanningen

Als advocaat zit je in de relatiebusiness. Het is heel gewoon om offline contact te onderhouden met cliënten, de markt, je collega's, referral kantoren en de arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat online? Ik mocht er over vertellen tijdens de Annual General Meeting van Pangea Net.

Op de Moutzolder van de Heineken Experience hadden we een waanzinnig leuke sessie met associates van kantoren die onderdeel uitmaken van Pangea. Super om ervaringen uit te wisselen met mensen uit o.a. Frankrijk, Tsjechië, China (geen zwart/witte profielfoto gebruiken, want die zijn alleen voor begrafenissen), Polen, Duitsland, Zwitserland en Denemarken.

Vond je deze kennisbrief de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2019 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp