Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Fraudeurs, visionairs & thought leaders
Jochem Koole Update - April 2022

Beste <<Voornaam>>,

Het kan zijn dat er een tikfoutje extra in deze update zit...
 


Door de geboorte van onze tweede dochter ben ik wellicht wat minder scherp. Woensdag 16 maart werd Lotta geboren. Ze is een kerngezonde baby en doet wat baby's moeten doen: slapen, poepen en eten.


Tussen de poepluiers en extra kopjes koffie door heb ik nog wel een update voor je. Met in deze editie:
  • Van fraudeur tot visionair - Net als fraudeurs hebben visionairs een duidelijk beeld van de toekomst. Verschil is alleen dat zij dit werkelijkheid laten worden.
  • Over thought leadership gesproken - In de YouTube-serie 5 Levels leggen experts een moeilijk concept uit. Ze beginnen meteen op het moeilijkste niveau (voor hen): kinderen.
  • Personal branding voor interim-managers - De Berenschot Academy vroeg mij om met 9 enthousiaste interim-managers te werken aan hun positionering en presentatie.

Geniet van deze update!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur gerust een bericht terug.

Van fraudeur tot visionair

Jochem Koole, april 2022

Niet per se een artikel over wat thought leaders kunnen leren van fraudeurs, maar misschien stiekem toch...

Als je in jezelf gelooft en in je visie sta je sowieso al met 2-0 voor.

Ergens echt veel verstand van hebben, houd je uit het fraudeurshoekje. Net als bredere trends kunnen signaleren en een enorme drive hebben om anderen in beweging te brengen.

En wat heeft dat meisje van 'Inventing Anna' hier eigenlijk mee te maken?

Lees het artikel in zo'n 3 minuten.

In de YouTube-serie 5 Levels van Wired worden experts uitgedaagd om 1 concept op 5 niveaus van moeilijkheid uit te leggen: van kinderen (niveau 1) tot mede-experts (niveau 5).

Het is mooi om te zien - en leerzaam voor vakinhoudelijke professionals - hoe experts 'levelen' met hun toehoorders. Neem de aflevering waarin bioloog Neville Sanjana de 7-jarige Teigen vertelt over gentherapie. "Blowing my mind," zegt het ventje als hij begrijpt dat CRISPR gebruikt kan worden om zijn allergie als het ware te verwijderen uit zijn DNA.

Wat expert Sanjana goed doet is... 
  • Zijn toehoorders op hun gemak stellen.
  • Toetsen wat zij al weten of begrijpen, zodat hij hierop kan voortborduren.
  • Complimenten geven als zijn toehoorders zelf met goede voorbeelden komen.
Ik denk dat iedere expert iets kan leren van 5 Levels en dan met name van level 1: zorgen dat kinderen snappen wat je bedoelt.

Personal branding voor interim-managers

Jochem Koole, maart 2022

Voor een ondernemer is het cruciaal om zichzelf duidelijk te positioneren in de markt. En zichzelf op een aantrekkelijke manier te presenteren. Ook als die ondernemer een interim-manager is.

Helemaal niet gek dus dat de Berenschot Academy mij vroeg om een werksessie 'positioneren en presenteren' te ontwikkelen voor de training Interim-management: de praktijk.

Op 25 maart mocht ik deze sessie voor de eerste keer verzorgen. 9 enthousiaste interim-managers kregen de primeur. Ze brachten stapsgewijs hun onderscheidende vermogen in kaart en versterkten hun online presentatie.

"Leuk, interessant en leerzaam," zei een deelnemer. "Echt goed over nagedacht en een hele mooie benadering," schreef een ander. Klinkt goed? In oktober herhaalt Berenschot de training voor interim-managers.

Vond je deze editie van de Jochem Koole Update de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2022 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp