Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Passie
Jochem Koole Update - December 2022

Beste <<Voornaam>>,

Je leest alweer de laatste update van dit jaar met daarin...

  • Passie - En dan bedoel ik geen sensuele plaatjes, maar jouw passie. Hetgeen wat je hart sneller doet kloppen.
  • 37,78.x beter in 1 jaar tijd - Hoe je met ogenschijnlijk piepkleine, goede gewoontes jezelf (en misschien ook wel de wereld) flink kunt verbeteren.
  • Red de planeet en de mensheid - En als we het toch over gewoontes hebben... Tijdens een REVIVER Bootcamp leer je wat je kunt doen om de planeet een beetje leefbaar te houden.

Maak er een gezellige feestmaand van en alvast de beste wensen voor 2023!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur gerust een bericht terug.

Passie

Jochem Koole, december 2022

Passie. Misschien een woord waarbij je moet denken aan een paar rood-gestifte vrouwenlippen. Licht geopend op standje sensueel. Eventueel aangevuld met een beet op de naar binnen gekrulde onderlip. Of met een naar buiten gestoken tongpunt.

Zeg maar: de advertentie voor een “stoute” beurs, afgelegen “privé” club of een app voor mensen die wat meer “spanning” zoeken.

Wil ik het allemaal niet over hebben. Met passie bedoel ik: jouw passie.

Dit korte, maar krachtige artikel lees je verder in ongeveer 1 minuut.

37,38 x beter in 1 jaar tijd

James Clear, 2018 & B.C. Marx, 2021

Het jaar is bijna voorbij. Straks schiet je weer een champagnekurk tegen het plafond en begint 2023. Een nieuw jaar. Met goede voornemens. Maar waarom resulteren die voornemens vrijwel nooit in echte verandering?

Omdat een goed voornemen alleen nu eenmaal niet goed genoeg is. Voor echte verandering, heb je andere gewoontes nodig. Goede gewoontes.

Hoe zorg je er nu voor dat het makkelijker wordt om die goede gewoontes te ontwikkelen?

James Clear geeft je in zijn boek Atomic Habits 4 wetten:

  • Law 1 - Make it obvious - Maak je gewenste gewoonte concreet en spreek er een tijd en plaats voor af. Bijvoorbeeld: Nadat ik mijn tanden heb gepoetst, doe ik 10 push-ups in de badkamer.
  • Law 2 - Make it attractive - Vertel jezelf de voordelen van goede gewoontes om ze aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld: Nu geen geld uitgeven, zorgt voor meer financiële onafhankelijkheid later.
  • Law 3 - Make it easy - Maak je goede gewoontes behapbaar en zorg dat er niets in de weg staat. Bijvoorbeeld: Lees elke dag 2 bladzijden in een boek dat al voor je klaar ligt op de wc.
  • Law 4 - Make it satisfying - Zorg voor een directe beloning na een goede gewoonte. Dat kan iets piepkleins zijn. Bijvoorbeeld: Zet een streepje op een vel papier, nadat je een prospect hebt gebeld.

Kijk voor de details deze 28 minuten durende animatie op YouTube gemaakt door B.C. Marx. Of lees het boek van James Clear.

Door je gewoontes elke dag met 1% te verbeteren, ben je na een jaar 37,78 keer beter dan nu. Met kleine stapjes kun je een enorme verandering realiseren.

Red de planeet en de mensheid

REVIVER, september & oktober 2022

Over gewoontes en verandering gesproken... In 6 weken tijd leerde ik met welke goede gewoontes ik de planeet en de mensheid zou kunnen redden.

Oké, dat klinkt lichtelijk overdreven. Toch was het de gedachte achter de REVIVER Bootcamp die ik in september en oktober volgde.

Duurzaamheidsexpert Laura Taal ontwikkelde deze bootcamp speciaal voor iedereen die iets concreets wil doen om de grootste uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Met de gedachte: alle beetjes helpen.

Samen met 6 andere professionals van over de hele wereld nam Laura me mee op reis.

We werden geconfronteerd met de lelijke waarheid dat onze wereld minder leefbaar lijkt te worden. Om vervolgens te kijken welke factoren dit veroorzaken en na te gaan wat we zelf kunnen doen om deze factoren positief te beïnvloeden.

Heel eerlijk: de bootcamp was een emotionele reis. Van frustratie over de ogenschijnlijk slechte situatie naar opluchting over het feit dat iedereen concrete stapjes kan zetten om de wereld leefbaar te houden.

Iets voor jou en je team? Ding mee naar een gratis 2-daagse Bootcamp! Check reviver.network/promotion.

Vond je deze editie van de Jochem Koole Update de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2022 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp