Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Zijn social media nog wel social? & Let's make marketing great again!
Nieuwsbrief van Jochem Koole - September 2017

Beste <<Voornaam>>,

't Is weer voorbij die mooie zomer. Nou ja, mooi... Echt zonnig mogen we de afgelopen maanden niet noemen. Toch hoop ik dat je hebt genoten van een paar mooie, vrije dagen en dat je weer helemaal klaar bent om aan de slag te gaan. 

Om september af te trappen, heb ik een artikel voor je geschreven over social media die wat mij betreft alles behalve social zijn. Ook bekeek ik een video van de Australische marketingprofessor Mark Ritson. Erg de moeite waard en daarom terug te vinden in deze nieuwsbrief.

Veel lees- en kijkplezier!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur me gerust een bericht terug.

 Social media zijn alles behalve social

Zelfgeschreven artikel - leestijd +/- 3 minuten

Tijdens de zomerperiode kwamen Facebook en LinkedIn met resultaten die zij in het 2e kwartaal van 2017 hadden geboekt. De omzetcijfers waren ook dit kwartaal weer aanzienlijk. Zowel Facebook als LinkedIn genereren een groot deel van hun omzet door de verkoop van advertentieruimte. Daarmee rijst de vraag: Zijn social media eigenlijk niet gewoon advertentienetwerken?

In dit artikel zet ik de resultaten van de twee dominante social media bedrijven (in de westerse wereld) voor je op een rijtje. Goed om hiervan op de hoogte te zijn op het moment dat je als organisatie met social media aan de slag gaat. Lezen kost je ongeveer 3 minuten.

 "Let's make marketing great again!"

Kijktip

De key notes van de Australische marketingprofessor Mark Ritson zijn altijd de moeite van het kijken waard. Begin juni waste hij marketeers de oren tijdens Mumbrella 360, Australië's grootste marketing- en mediaconferentie.

Ritson's 7 manieren om marketing weer 'great' te maken, zijn absoluut de moeite van het bekijken waard. Een kleine waarschuwing vooraf: Ritson gebruikt het woord 'fuck' ongeveer even vaak als Samuel L. Jackson in de film Pulp Fiction.

 Konnichi wa Japan!

De komende periode ga ik weinig uitspoken. Althans, op werkgebied. De zomermaanden heb ik doorgewerkt, wat betekent dat ik nu pas aan mijn vakantie toe ben. Mijn vriendin en ik gaan Japan van onze bucket list afhalen en hebben daar onwijs veel zin in.

Mocht je het leuk vinden; foto's van onze reis deel ik af en toe via Instagram en komen uiteindelijk op Flickr te staan.

Vond je deze nieuwsbrief de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2017 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp