Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Telefoonzombies, houd jezelf scherp en social media voor advocaten
Nieuwsbrief van Jochem Koole - November 2017

Beste <<Voornaam>>,

Deze maand deel ik graag de volgende drie dingen met je:

"Ontwaakt, o telefoonzombies!"; een zelfgeschreven artikel over het Caught in the App-project van fotograaf Ritzo ten Cate en onze smartphone-verslaving.

Het YouTube-kanaal van professor Scott Galloway en zijn onderzoeksbureau L2; een mooie manier om te weten wat er speelt binnen de technologiesector en jezelf scherp te houden.

En een key note over social media voor advocaten, die ik over 2 weken mag verzorgen tijdens de SJBN Praktijkmiddag.

Geniet van november en tot volgende maand!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur me gerust een bericht terug.

 "Ontwaakt, o telefoonzombies!"

Zelfgeschreven artikel - leestijd +/- 3 minuten

Ritzo ten Cate fotografeert "telefoonzombies" (aldus Trouw). Sinds anderhalf jaar werkt de Groningse fotograaf aan zijn Caught in the App-project, waarbij hij mensen vastlegt op het moment dat ze ontwaken uit de realiteit van hun smartphone.

Afgelopen dinsdag mocht ik samen met zo'n 20 anderen met Ritzo mee op pad in Arnhem. We probeerden zelf Caught in the App-foto's te maken en 's avonds vertelde Ritzo tijdens Media Villa over het waarom van zijn project.

Het artikel lezen kost je ongeveer 3 minuten.

 Professor Scott Galloway

Kijktip

Hij is al wel vaker voorbij gekomen in deze nieuwsbrief: professor Scott Galloway. Wekelijks bekijk ik met veel plezier de Winners & Losers-video's die hij samen met zijn onderzoeksbureau L2 maakt. Onderbouwt met cijfers doet Galloway de ene na de andere boude uitspraak, zoals: "(Facebook COO Sheryl Sandberg is) lying on behalf of her boss."

Doe jezelf een plezier. Blijf scherp en abonneer je op het YouTube-kanaal van L2. Overigens zijn de langere, diepgravende interviews met kopstukken uit de technologiesector ook erg de moeite waard. Evenals de lectures en keynotes die je op het kanaal terug vindt.

 Social media voor advocaten - SJBN Praktijkmiddag

Op 17 november sta ik weer eens in het wild te praten over de professionele mogelijkheden van social media. Dit keer voor jonge advocaten. Speciaal voor hen organiseert de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) i.s.m. de NS op vrijdag 17 november a.s. een praktijkmiddag over online personal branding.

Ben jij (minimaal 3 jaar) werkzaam als advocaat? Ben je nieuwsgierig naar de manier waarop de NS social media inzet? Wil je weten hoe de legal counsel van de NS tegen het gebruik van social media aan kijkt? En wil je leren wat je zelf online kunt doen binnen de beperkte tijd die jij beschikbaar hebt? Meld je dan snel aan!

Vond je deze nieuwsbrief de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2017 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp