Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Fouten maken de mens, de toekomst van werk en back to school
Nieuwsbrief van Jochem Koole - December 2017

Beste <<Voornaam>>,

Er zijn twee momenten in een werkjaar waar ik me - na 4,5 jaar ondernemerschap - nog steeds over verbaas: De zomermaanden, waarin heel werkend Nederland op vakantie lijkt te zijn, en de decembermaand, waarin een jaar wordt afgesloten en er - ineens - nog van alles gedaan moet worden.

Ik geloof echter niet dat dit zal veranderen. Ik leg me er dus maar bij neer en probeer gewoon mee te gaan met de flow. Tussen alle koffieafspraken, werkzaamheden en opgestelde offertes door heb ik deze laatste maand van het jaar de volgende drie dingen voor je geselecteerd:

Fouten maken de mens; een zelfgeschreven artikel over de fouten die we allemaal weleens online maken en het beoordelen en veroordelen van anderen.

Een mooie long read van Jarno Duursma over de invloed van kunstmatige intelligentie op werk en de drie soorten banen die hierdoor volgens Jarno ontstaan.

Iets over een mini-conferentie op de Universiteit van Amsterdam georganiseerd door assistent professor Ward van Zoonen speciaal voor "zijn" studenten strategische communicatie.

Geniet van deze feestelijke decembermaand en tot volgende jaar!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur me gerust een bericht terug.

 Fouten maken de mens

Zelfgeschreven artikel - leestijd +/- 2 minuten

Transacties en interacties beoordelen. Het is de gewoonste zaak van de wereld. Het is echter iets anders dan mensen veroordelen. Iets wat ik online steeds vaker zie gebeuren en waarover ik me best een beetje zorgen maak.

Mensen maken nu eenmaal fouten. Dat maakt ons menselijk. Vandaar dit (ietwat stichtelijke) artikel met daarin een oproep om elkaar niet te veroordelen op basis van een enkele social media update. 

Lezen kost je slechts 2 minuten.

 De toekomst van werk (volgens Jarno Duursma)

Leestip

Momenteel lees ik Jarno Duursma's boek De Digitale Butler, over de rol die kunstmatige intelligentie speelt en gaat spelen in onze levens. Dat de boel flink op z'n kop wordt gezet, is duidelijk. In deze long read geeft Jarno zijn visie op de manier waarop kunstmatige intelligentie werk gaat veranderen.

Jarno onderscheidt risicobanen, complementaire banen en nieuwe banen. Meer hierover lees je in dit interessante verhaal, wat Jarno overigens ook als lezing voor jouw organisatie kan komen verzorgen.

 Back to school

Tussen alle mooie opdrachten, mijn zoektocht naar een nieuwe werkplek en alle feestdagen vond ik in mijn agenda ook nog wat ruimte om een bijdrage te leveren aan een mini-conferentie voor corporate communicatiestudenten aan de Universiteit van Amsterdam. 

Assistent professor Ward van Zoonen organiseert op 20 december een dag voor "zijn" studenten strategische communicatie. Zo'n 25 Nederlandse en 25 internationale studenten zullen hun onderzoeksresultaten presenteren. Daarnaast worden ze door professor Noëlle Aarts en mijzelf getrakteerd op een key note.

Hoe fantastisch is het als jouw professor zo'n dag voor je organiseert!? Ik werk er dan ook met veel plezier aan mee, hoop 50 jonge honden te inspireren en ben benieuwd of mijn verhaal Being a 21st century communications professional - And how to survive in an established organization in de smaak zal vallen.

Vond je deze nieuwsbrief de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2017 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp