Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Generatie Z, Amazon als advocatenkantoor en van de hoofdstad naar de hofstad
Kennisbrief van Jochem Koole - Juni 2019

Beste <<Voornaam>>,

Het weer is nogal wisselvallig deze late lente en vroege zomer. Een goed moment dus om even achter je laptop, tablet of telefoon te kruipen en een paar stukjes te lezen. Komen ze:
 

Biedt Gen Z hoop op een betere toekomst?; Vorige week was ik bij een Future Affairs sessie over Generatie Z. Erg interessant!

Amazon als advocatenkantoor; Jeroen Zweers en Jelle van Veenen van Dutch Legal Tech wezen in hun nieuwsbrief op dit vermakelijke stuk met een serieuze boodschap.

Vanaf juli houd ik kantoor in Den Haag. Eind deze maand verruilen we de hoofdstad voor de hofstad. 


Fijne maand en tot de volgende!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur me gerust een bericht terug.

 Biedt Gen Z hoop op een betere toekomst?

Zelfgeschreven artikel - leestijd +/- 3 minuten

Generatie Z is de generatie die is geboren in 1996 of daarna. Zij zijn de eerste generatie die geen wereld zonder computers en internet kennen. Ze staan altijd aan. Wat doet dat met je?

Tijdens Future Affairs op de FreedomLab Campus stond deze vraag centraal. Onderzoeker Alexander van Wijnen en puber brein expert Eveline Crone zijn positief en hoopvol over Gen Z, maar is dat terecht!?

Het artikel lezen kost je zo'n 3 minuten. 

 Oh nee, Amazon als advocatenkantoor

Leestip

Stel je voor: van de ene op de andere dag besluit Jeff Bezos om Amazon te runnen als een advocatenkantoor, inclusief de partnerstructuur. James Goodnow, zelf advocaat en managing partner van een redelijk groot Amerikaans kantoor, beschrijft op Above The Law hoe dat eruit zou zien. Spoiler alert: niet heel best...

"The firms that survive the next decade," schrijft Goodnow, "Will be the ones to have adopted practices from the larger business world. They need to convince their attorneys to delegate administrative and marketing tasks to qualified professionals, even if it costs more than having a partner do the work on their own time."

Inmiddels werk ik 5,5 jaar voor diverse advocatenkantoren. Ik kan me goed vinden in Goodnow's aanbevelingen, die wat mij betreft overigens ook gelden voor andere zakelijke dienstverleners. Mijn advies aan al deze professionals: vertrouw een beetje meer op je stafmedewerkers. Dat zijn tenslotte ook professionals.

 Van de hoofdstad naar de hofstad

Vanaf juli 2019 houd ik kantoor in Den Haag. Aan huis. Mijn vriendin, dochter en ik hebben een nieuwe woning gekocht. Met gemengde gevoelens verruilen we de hoofdstad voor de hofstad, 020 voor 070 en de Pijp voor de Archipelbuurt.

Het kantoor aan huis is momenteel nog wat kaal, maar ik kan je verzekeren dat dit er straks heel anders uit ziet. Mocht je een keer (of misschien wel heel vaak) in Den Haag zijn, laat het weten. Ik beloof je dat de koffie geen Haags bakkie zal zijn...

Vond je deze kennisbrief de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2019 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp