Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Niet zo serieus, bron van liefde & 'daytime drinking'
Jochem Koole Quarterly - Q4 2021

Beste <<Voornaam>>,

Je leest de laatste Quarterly van dit jaar en wat mij betreft meteen de laatste Quarterly van altijd.

In 2020 besloot ik niet meer iedere maand, maar elk kwartaal een update uit te sturen. Dat ging ongeveer een jaar goed. Dit jaar kwam de klad erin. Ik stuurde je slechts 1 keer eerder een update. Dat was in maart...

Het aankomend jaar wil ik je weer iedere maand een update sturen. Je krijgt dan een zelf geschreven artikel, iets wat ik de moeite waard vind om te delen en een update over waar ik mee bezig ben.

In deze laatste Quarterly van 2021 (en altijd):

  • Een beetje gek is al serieus genoeg - Vooral ook een note to self om niet altijd even serieus te zijn.
  • Bron van liefde - Dat klinkt goed, toch!? En zweverig...
  • Pak 'em bij de lurven & daytime drinking - Hoe Stéphan en ik 'iets nieuws leren' leuk maken.

Geniet van deze update! Maak er een mooi Sinterklaasfeest van! Heb een leuke en gezellige Kerst! En alvast de beste wensen voor 2022! Zo, nu jij weer...

Cheers,



P.S. Nog steeds leuk om feedback te krijgen. Stuur gerust een bericht terug.

Een beetje gek is al serieus genoeg

Jochem Koole, december 2021

Man, man, man, wat nemen we alles - en vooral onszelf - toch verschrikkelijk serieus. Iets te serieus, denk ik wel eens. Er kan geen relativerende opmerking of grapje meer vanaf. We voelen ons meteen aangevallen. Dat lijkt me niet gezond. Doe af en toe maar een beetje gek, dan doe je al serieus genoeg!

Dit stukje lezen kost je maar een minuut.

Bron van liefde

Terence McKenna, onbekende publicatiedatum
"Is dit een wappievideo?" Mijn buurman is niet gevaccineerd en de kans dat hij een prik gaat halen, is heel klein. Mijn buurman denkt namelijk dat de kuur erger is dan de kwaal. Ik denk daar anders over, dus praten we met elkaar.

Op een gegeven moment zegt mijn buurman: "We live, we love, we die. Anything more is a bonus. Otherwise nothing lasts." En hij stuurt me een video van Terence McKenna door. Ik twijfel. Moet ik deze video nu gaan kijken. Vooruit. Hij duurt maar een kleine 3 minuten.

"Nothing lasts," zegt McKenna. Alles verdwijnt: je zorgen, maar ook je succes. Wie je was, maar ook wie je zult zijn. Daarom pleit hij voor leven in het moment. Iets wat steeds moeilijker is in een tijd waarin er van alles van je wordt verwacht en van alles aan je wordt opgedrongen.

Wel een beetje gek, maar toch serieus genoeg.

Pak 'em bij de lurven & daytime drinking

Stéphan Lam & Jochem Koole, H2 2021

Stéphan en ik vinden dat leren leuk moet zijn. We denken ook dat het dan een stuk makkelijker gaat. Tijdens het Thought Leadership Programma dat we afgelopen periode uitrolden bij een groot accountants- en advieskantoor, speelden we dan ook regelmatig spelletjes.

We lieten deelnemers hun doelgroep door elkaar rammelen tijdens 'Pak 'em bij de lurven'. Op die manier konden ze hen eens flink de waarheid zeggen. Alle remmen gingen los en ideeën voor de toekomst kwamen op een hele overtuigende manier boven tafel.

We dronken bier. Om half elf 's ochtends. Verhalen die je in de kroeg vertelt zijn namelijk een prima inleiding voor een opiniestuk. En met zo'n opiniestuk breng jij je doelgroep een stapje dichter bij jouw visie.

Daarnaast speelden we quizen, lieten we de deelnemers elkaar als ware showmasters aankondigen, hadden we interessante ijsbrekers en grappige afsluiters.

Laat het weten als jij ook een keer met ons wilt lachen en tegelijkertijd iets wilt leren!
Vond je deze editie van de Jochem Koole Quarterly de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2021 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp