Jochem@JochemKoole.nl | +31647394845
Borrelgemis en een gesprek over passie
Jochem Koole Update - Maart 2022

Beste <<Voornaam>>,

Lekker! De dagen worden weer merkbaar langer. Kom maar door met die lente. Ik heb er zin in.

In deze update:

  • Borrelgemis - Ik wist niet dat ik eraan leed, maar volgens mij heb ik de afgelopen 2 jaar flink last gehad van borrelgemis.
     
  • Overbrug 'the gap' met 'grit' - Lange termijn doelen stellen en uithoudingsvermogen zijn in grote mate bepalend voor iemands succes. Ze helpen je ook met het overbruggen van 'the gap'.
     
  • Gesprek met Steven Van Belleghem - Voor de eerste aflevering van De Thought Leadership Podcast spraken Stéphan en ik met Steven Van Belleghem over passie.

Geniet van deze update!

Cheers,



P.S. Altijd leuk om feedback te krijgen. Stuur gerust een bericht terug.

Borrelgemis

Jochem Koole, maart 2022

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik ze zo zou missen: borrels. 

Informele momenten waar je niet 2-dimensionaal op je beurt hoeft te wachten om iets te zeggen. Waar een bekende je voorstelt aan een onbekende.

Volgens mij zitten borrels in ons DNA. Nou ja, misschien niet letterlijk. Wij mensen hebben in ieder geval de onbedwingbare drang om ons met anderen te verbinden.

Misschien is verbinding wel onze belangrijkste kerndrijfveer...

Ik schreef er een stukje over dat jij in zo'n 2 minuten kunt lezen.

Overbrug 'the gap' met 'grit'

Ira Glass / Daniel Sax, 2012 - 2014
Het Engelse 'grit' is een mix van passie en doorzettingsvermogen. Volgens Angela Duckworth is 'grit' de belangrijkste voorspeller voor iemands succes.

Lange termijn doelen, uithoudingsvermogen en vasthouden aan een toekomstbeeld zijn veel bepalender voor succes dan sociale intelligentie, fysieke gezondheid of IQ.

Ik moest eraan denken toen ik deze fantastische, korte video over 'the gap' voorbij zag komen.

"Your taste is killer," zegt de Amerikaanse radiogrootheid Ira Glass tegen beginnende kunstenaars, "It's good enough to tell you that what you're making is kind of a disappointment to you."

Volgens Glass is dat normaal.

Het belangrijkste dat je kunt doen? "Do a lot of work." Of je nu kunstenaar bent, of niet. Het duurt even voordat je werk op het niveau van je ambitie is. Je zult door moeten bijten. 'Grit' dus.

Bekijk THE GAP in iets meer dan 2 minuten.

Je kan passie niet faken

Steven Van Belleghem, Stéphan Lam & Jochem Koole, februari 2022

"Je kan passie niet faken," zegt Steven Van Belleghem, thought leader op het gebied van customer experience. Stéphan en ik praten met hem in de eerste aflevering van De Thought Leadership Podcast.

Een gesprek over de visie van Steven, die er aan de Maldegemse keukentafel met de paplepel werd ingegoten. Over de confrontatie met COVID en het vinden van de kern van je passie. En over het geloof in de long-term game.

Het interview terugluisteren kan via onze website of je favoriete podcast app. Het bijbehorende artikel lezen kan op de website van Marketingfacts.
Vond je deze editie van de Jochem Koole Update de moeite waard?
Deel 'em dan met je netwerk of stuur 'em door!
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2022 JochemKoole.nl



Email Marketing Powered by Mailchimp