Het kost je ongeveer 1 minuut om dit artikel te lezen

Kort geleden verscheen er een goed stukje van Marinel Bijmolt op de website van Twittermania, waarin zij beschrijft op welke twee manieren je met meerdere gebruikers één Twitteraccount kunt beheren. De eerste manier is een feature die naar verwachting binnenkort zal verschijnen op Twitter.com, de tweede beschrijft de mogelijkheden van Tweetdeck.

Zelf gebruik ik echter nog de ‘oude’ (lees: voor de overname door Twitter) versie van Tweetdeck. Deze versie werkt iets anders, maar ook hiermee is het mogelijk om één (of meer) Twitteraccounts met meerdere gebruikers te beheren. Daarnaast geef ik hieronder ook nog een paar aanvullingen op het artikel van Marinel.

  • Voeg het Twitter account @NAAM toe aan Tweetdeck.
  • Voeg kolommen toe met Mentions & Direct Messages voor het account @NAAM.
  • Voeg een kolom toe met de zoekopdracht from:NAAM. Op deze manier krijg je een overzicht van alle Tweets die vanuit het account @NAAM worden geplaatst. Zo voorkom je dubbelingen en kun je in lijn met de andere beheerders reageren.
  • Voeg optioneel een kolom toe met de zoekopdracht “NAAM” lang:nl. Op deze manier krijg je een overzicht van alle Nederlandse Tweets waarin NAAM genoemd wordt.

Beschik je over meerdere Twitteraccounts die je met meerdere mensen wilt beheren, herhaal dan bovenstaande stappen voor de andere accounts.

Wil je een idee krijgen van het aantal clicks op de links die je via Twitter deelt? Dat kan met behulp van Bit.ly.

  • Ga naar de website en maak een Bit.ly-account aan.
  • Stel Bit.ly in als URL shortner (via settings in Tweetdeck).
  • Geef je accountnaam op als user name. De API Key vind je in Bit.ly onder settings. Kopieer en plak deze in Tweetdeck.
  • Een overzicht van de clicks vind je (na inlog) terug op de Bit.ly-website.

Let op! Het is niet mogelijk om meerdere Bit.ly-accounts toe te voegen aan Tweetdeck. Als je meerdere Twitteraccounts beheert met Tweetdeck, kun je het aantal clicks op gedeelde URLs via hetzelfde Bit.ly-account inzien.

Uitgelichte afbeelding: Jochem Koole, licentie: CC BY