Het kost je ongeveer Minder dan 1 minuut om dit artikel te lezen

Het informatieaanbod op internet is gigantisch. Volgens voormalig Google CEO Eric Schmidt wordt er in 48 uur zelfs evenveel informatie gemaakt en aangeboden als er  is gecreëerd vanaf het ontstaan van de mens tot aan 2003. Hoeveel dat precies is, is niet eens voor te stellen. Dat het veel is, merken we elke dag.

Er zijn ontzettend veel websites (En ja, dit is er ook eentje…) die je iets vertellen over de mogelijkheden van sociale media voor jouw organisatie. Wat mij betreft steken er echter twee met kop en schouders bovenuit. Waarom? Je zou alleen deze twee websites kunnen volgen en nog steeds voldoende geïnspireerd en geïnformeerd zijn.

In deze korte video (2 min. 41 sec.) vertel ik je iets meer over Six Pixels of Separation, een website die jou de broodnodige inspiratie biedt. Zelf lees ik de artikelen eigenlijk niet, maar beluister ik alleen de wekelijkse podcast. Hierin interviewt Mitch Joel de voorlopers op het gebied van bedrijfsvoering, marketing en technologie. Het tweede pareltje is Social Media Examiner, een website waar je hele praktische zaken leert. Bijvoorbeeld wat een Custom Timeline op Twitter is en wat jij daarmee zou kunnen.




Uitgelichte afbeelding: Jochem Koole, licentie: CC BY