Contact

Diensten

Ik help zakelijke dienstverleners om de hobbels uit hun marketing te halen.
En de resultaten te behalen die passen bij hun ambitie.

Haal de hobbels uit je marketing

Ervaar jij hobbels in je marketing? Leveren je marketing- & business developmentinspanningen te weinig op? En blijven de gewenste resultaten uit?

De oorzaak kan liggen in de uitvoering, maar is veel vaker terug te herleiden naar een onbewuste tactische misser of een ontbrekende strategische beslissing.

Ik help je om je marketing- & business developmentinspanningen te optimaliseren. En de resultaten te behalen die passen bij de ambitie van je organisatie.

Eerder mocht ik marketing- & business development-advies geven aan o.a.

Verbeter je marketingplannen

Je collega’s zijn enthousiast over hun dienstverlening. En staan te popelen om de markt te veroveren. Jij hebt – samen met hen – hard gewerkt aan een marketingplan. Maar heb je aan alles gedacht?

Ik help je met een ‘second opinion’. Ik beoordeel de strategische keuzes en tactische beslissingen uit je plan. En voorzie jou van opbouwende feedback om je plan nog beter te maken.

Zo weet je zeker dat niets een succesvolle uitvoering nog in de weg staat!

Marketingstrategieën; uitgedacht & uitgevoerd

Wil je een nieuwe dienst naar de markt brengen? Of je marktaandeel vergroten? Dan heb je een go-to-market-strategie nodig.

Ik help je om zo’n strategie uit te denken of aan te scherpen.

We ontwikkelen waardepropositie(s), formuleren heldere, meetbare doelstellingen, brengen je ideale klant(en) in kaart, bepalen je positionering en zorgen voor aansluiting op de missie, visie en kernwaarden van je organisatie.

Een strategie zonder executie is niets meer dan een illusie. Ik help je dus ook graag bij de uitvoer.

We beleggen taken en verantwoordelijkheden, ontwikkelen ontbrekende vaardigheden, richten processen en tools in, zorgen dat successen gemeten en gerapporteerd kunnen worden, kiezen de juiste kanalen en gaan aan de slag!

Hulp nodig bij losse onderdelen? Dat kan ook!

Sparringpartner voor marketeers & business developers

Het maken van de juiste strategische en tactische beslissingen kan behoorlijk uitdagend zijn als je verantwoordelijk bent voor marketing & business development.

Tijd om over strategische en tactische vraagstukken na te denken is bijna altijd beperkt. Net als de marketing- & business development-kennis van collega’s.

Kortom: je professionele leven is soms best eenzaam, maar dat hoeft niet. Als MBD-sparringpartner ondersteun ik je op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Denk aan: stakeholders managen, processen en tools inrichten, heldere doelstellingen bepalen, KPI’s vaststellen, inspanningen meten, resultaten rapporteren, waardeproposities ontwikkelen, doelgroepen in kaart brengen en vakinhoudelijke experts betrekken bij je marketing.

Eerder mocht ik de MBD-vaardigheden van vakinhoudelijke experts versterken bij o.a.

Sterkere MBD-vaardigheden

De vakinhoudelijke experts uit jouw organisatie spelen een essentiële rol in je marketing. Het is immers hun kennis en ervaring die vermarkt mag worden. Daarbij zijn zij verantwoordelijk voor relaties met met de markt.

Betrek hen bij je marketing en realiseer samen de ambities van je organisatie.

Ik help je door de MBD-vaardigheden van je collega’s te versterken. Tijdens op maat gemaakte inspiratie- en werksessies van een uur tot een dagdeel gaan we aan de slag met…

  • Marketing voor zakelijke dienstverleners
  • Ideale klant(en) in kaart brengen
  • Een heldere, eigen visie ontwikkelen
  • Klanten door de B2B buyer journey gidsen
  • Personal branding & positionering
  • Thought leadership (content)

Sessies zijn altijd volledig afgestemd op de wensen en mogelijkheden van jouw organisatie.