Achtergrond

Wil jij vandaag de dag groei realiseren voor jouw kennisintensieve B2B-organisatie; nieuwe klanten aantrekken en nieuwe opdrachten binnen halen? Dan zullen jouw marketing- en salesinspanningen meer online, beter meetbaar en vooral persoonlijker moeten worden.

Waarom? Simpel gezegd, omdat de wereld is veranderd. Althans, dat hoor je mensen steeds vaker zeggen. Het is misschien wat kort door de bocht, maar ik denk wel dat deze mensen een punt hebben. Tegelijkertijd is het ook heel belangrijk om te kijken wat er nu echt aan de hand is…

Volgens mij drie dingen:

Digitale technologie Allereerst, digitale technologie. Deze technologie maakt een steeds groter onderdeel uit van onze levens en speelt een steeds grotere rol in ons werk. “Alles wat gedigitaliseerd kan worden, zal gedigitaliseerd worden,” wordt weleens gezegd. Ik denk dat dit klopt. Als iets automatisch kan, moet je het automatisch doen.
Informatie is geen macht meer Daarnaast is “informatie” niet langer een synoniem voor “macht”. Waar je vroeger informatie zoveel mogelijk bij je moest houden, is het nu zaak om informatie te delen. Veel informatie is immers al publiekelijk toegankelijk. Ze is opgeslagen in openbare databases en kan via een zoekmachine snel gevonden worden.
Online sociale connectiviteit Tenslotte is ongeveer een derde van de wereldbevolking online met elkaar verbonden. Dankzij deze enorme online sociale connectiviteit is het simpeler dan ooit om de juiste mensen te bereiken. Ook zorgt deze connectiviteit ervoor dat informatie zich gemakkelijker en sneller verspreidt dan in het (recente) verleden.

De wereld is dus inderdaad veranderd, maar… mensen doen nog steeds zaken met mensen. Zeker in een kennisintensieve B2B-omgeving, waar mensen grofweg 3 redenen hebben om te kiezen voor een samenwerking met jouw organisatie:

Jouw merk Het merk; jouw belofte aan de klant, het imago van jouw organisatie bestaande uit naamsbekendheid en reputatie.
Producten & diensten De kennis en kunde in de hoofden van jouzelf en jouw collega’s; vertaald naar producten en diensten, waarvan het onderscheidende vermogen in de markt – helaas – vaak minimaal is.
Zakelijke relaties De zakelijke relatie die mensen met jou en jouw collega’s aangaan en opbouwen; voordat iemand zaken met jou doet, moeten zij jou eerst kennen en weten dat jij iets kunt. Vervolgens zullen ze jou moeten vertrouwen, voordat ze jou een opdracht gunnen.

Wil jij de marketing- en salesinspanningen van jouw kennisintensieve B2B-organisatie succesvoller maken? Meer online, beter meetbaar en vooral persoonlijker? Ik help je hier graag bij!

Aanpak

Jouw marketing- en salesinspanningen meer online, beter meetbaar en vooral persoonlijker maken, gaat niet over één nacht ijs. Er komt behoorlijk wat bij kijken. De kunst is om het behapbaar te houden. Strategie zo snel mogelijk omzetten in executie, zodat resultaten van inspanningen zichtbaar worden. Hier ligt mijn kracht.

Afhankelijk van de hoeveelheid steun die jij op dit moment binnen jouw organisatie hebt, gaan we samen aan de slag om jouw collega’s commerciële successen te laten boeken. Met deze successen wordt een bijdrage geleverd aan de groeidoelstellingen van jouw organisatie. Bovendien creëer je steeds meer draagvlak en enthousiasme voor een persoonlijke online marketing- en salesaanpak.

Concreet kan ik je hierbij helpen…

Online marketing- & salesstrategie Door samen een persoonlijke online marketing- & salesstrategie te ontwikkelen. Soms is een leidraad op papier noodzakelijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en te starten. Ik houd de strategie het liefst zo beknopt mogelijk. We lichten nut en noodzaak toe, leggen doelstellingen vast, evenals bijbehorende doelgroepen, KPI’s (Key Performance Indicators) en de meetmethode.
Plan van aanpak Door samen een plan van aanpak op te stellen. We vullen de strategie aan met een praktisch plan van aanpak waarin te nemen stappen over tijd worden beschreven.
(Pilot) projecten Door samen het plan van aanpak uit te voeren in een (pilot) project. Niets zo frustrerend als een plan op de plank en geen tijd voor de executie. Een nieuwe manier van werken betekent extra werk. Zeker in de beginperiode. Ineens stoppen met de oude manier van werken is meestal immers niet mogelijk. Daarom help ik je gedurende een bepaalde periode om het werk uit te voeren, totdat het overgedragen kan worden.
Meten & rapporteren Door een meetmethodiek op te stellen en rapportagemogelijkheden in te richten. Het moet duidelijk zijn wat de nieuwe inspanningen opleveren. Het rendement moet daarom zo snel mogelijk in kaart gebracht worden. Ik help je de inspanningen en resultaten periodiek te meten en hierover terug te koppelen aan de verschillende stakeholders binnen jouw organisatie.
Inspiratiesessies & workshops Door inspiratiesessies en workshops te verzorgen of jou te helpen om deze sessies zelfstandig te verzorgen. We helpen jouw collega’s door 2 vragen te beantwoorden: “Waarom zou jij je kostbare tijd besteden aan persoonlijke online marketing- en salesinspanningen?” En vervolgens: “Hoe doe je dit op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier?”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kennisintensieve B2B-organisatie?