|

Contact

Diensten

Ik help zakelijke dienstverleners om de hobbels uit hun marketing te halen.
En de resultaten te behalen die passen bij hun ambitie.

Haal de hobbels uit je marketing

Ervaar jij hobbels in je marketing? Leveren je marketing- & business developmentinspanningen te weinig op? En blijven de gewenste resultaten uit?

De oorzaak kan liggen in de uitvoering, maar is veel vaker terug te herleiden naar een onbewuste tactische misser of een ontbrekende strategische beslissing.

Ik help je graag om je marketing- & business developmentinspanningen te optimaliseren. En de resultaten te behalen die passen bij de ambitie van je organisatie.

Samen zorgen we voor een solide marketingstrategie. We brengen je ideale klanten in kaart, zorgen voor een herkenbare en onderscheidende positionering en bepalen meetbare doelstellingen.

Ook nemen we je tactieken onder de loep. Besteed jij je budget aan de juiste dingen? Beschikt je team over de benodigde vaardigheden? Zijn je processen op orde? En vertellen je KPI’s een verhaal waar je intern iets aan hebt?

En we optimaliseren je uitvoering. Aan de hand van marketingexperimenten leren we de doelgroep te raken en in beweging te brengen. Zodat je organisatie de resultaten behaalt die passen bij de ambitie.

Eerder mocht ik marketing- & business development-advies geven aan o.a.

Go-to-market-strategie; uitgedacht & uitgevoerd

Wil je een nieuwe dienst naar de markt brengen? Of je marktaandeel vergroten? Dan heb je een go-to-market-strategie nodig.

Ik help je om zo’n strategie uit te denken of aan te scherpen.

Denk aan: doelgroep(en) analyseren, waardepropositie(s) ontwikkelen, waardelevering optimaliseren, aansluiting op missie, visie & waarden waarborgen en marketingacties bepalen.

Een strategie zonder executie is niets meer dan een illusie. Ik help je dus ook graag bij de uitvoer.

Denk aan: processen inrichten, vakinhoudelijke experts begeleiden bij het uitvoeren van marketingacties, inspanningen meten, resultaten rapporteren, stakeholders managen en onderweg bijsturen.

Hulp nodig bij losse onderdelen? Dat kan ook!

Sparringpartner voor marketeers & business developers

Het maken van de juiste strategische en tactische beslissingen kan behoorlijk uitdagend zijn als je verantwoordelijk bent voor marketing & business development.

Tijd om over strategische en tactische vraagstukken na te denken is bijna altijd beperkt. Net als de marketing- & business development-kennis van collega’s.

Kortom: je professionele leven is soms best eenzaam, maar dat hoeft niet. Als MBD-sparringpartner ondersteun ik je op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Denk aan: doelgroepen in kaart brengen, een visie ontwikkelen, waardeproposities uitdenken, doelstellingen bepalen, KPI’s vaststellen, vakinhoudelijke experts betrekken bij je marketing, processen inrichten, inspanningen meten, resultaten rapporteren en stakeholders managen.

Eerder mocht ik werk- & inspiratiesessies verzorgen voor vakinhoudelijke experts van o.a.

Werk- & inspiratiesessies voor vakinhoudelijke experts

De vakinhoudelijke experts uit jouw organisatie spelen een essentiële rol in je marketing. Het is immers hun kennis en ervaring die vermarkt mag worden. En zij zijn verantwoordelijk voor relaties met met de markt.

Betrek hen bij je marketing en realiseer samen de ambities van je organisatie.

Ik help je graag om je collega’s te enthousiasmeren en in beweging te brengen tijdens een op maat gemaakte inspiratie- of werksessie.

Het onderwerp bepalen we in overleg. De sessie kan gaan over marketing voor zakelijke dienstverleners, personal branding, positioneren en profileren of thought leadership.